Bowling Table Top

“Gedurende onze zoektocht naar uniek sloophout kregen we in 2012 van een handelaar stukken van een oude bowlingbaan aangeboden. Het hout was gesloopt uit een bowling-centrum te Zaandam. De handelaar had veel moeite gedaan om de oude bowlingbaan stukken uit het het gesloten bowlingcentrum te slopen en naar Friesland te transporteren. Bij het bekijken en inladen van de stukken merkten we al snel dat we te maken hadden met bijzonder en zwaar hout dat mogelijk geschikt was om prachtige industriële tafels van te maken! Helaas raakten we door onze voorraad heen en gingen we opzoek naar nieuwe stukken bowlingbaan. Deze zoektocht duurde maar liefst tot begin 2015. Na wat onderhandelen konden we een prachtige partij lange stukken bowlingbaan, uit het plaatsje Druten, overnemen. Na een zwaar overbeladen rit terug naar Friesland zijn we gestart met het maken van tafels van onze nieuwe voorraad stukken bowlingbaan!”

Net zoals bij slagers blokken, zijn oude bowlingbanen gemaakt van bijna 5 tot 7 cm dikke stukken Amerikaans grenen(Suger /Pitch Pine) afgewisseld met Esdoorn (Suger Maple). Het is prachtig massief duurzaam hout dat tegen heel wat bestand is. Je kunt er immers, zonder het maken van deuken, een bowlingbal op los gooien!

“Het op maat maken van de bladen is intensiever dan we in eerste instantie hadden gedacht. De lange stroken hout zijn aan elkaar gelijmd en gespijkerd. Bij het op maat zagen moet er dan ook regelmatig van zaagblad gewisseld worden. We ontdekten dat er door de jaren heen al heel wat harde laklagen op de bowlingbanen zijn gesmeerd. Dit maakt dat er zeer intensief geschuurd moet worden. Na het schuren, met een zware schuurmachine, worden de naden tussen de stroken hout zoveel mogelijk afgedicht met een speciaal vulmiddel.”

Wij gebruiken een op eigenwijze manier zelf ontwikkelde techniek om de tafelbladen af te werken. Zo gebruiken we epoxy en PU lakken om de bladen zeer hard en dik hoog-glans af te lakken.

Voor de meer natuurlijke look gebruiken we een matte Hardwax. Dit resulteert uiteindelijk in  gladde spijkerharde tafelbladen die precies passen in een modern en eigenwijs gestyled interieur!

Er kan gekozen worden uit een custom made tafel(veel afmetingen en afwerkingen zijn mogelijk) of een reeds bestaande, direct leverbare, tafel/salontafel.

Wij kunnen naar wens klassieke eiken puntige bowling pijlen (arrows) of stippen in het blad fresen en inleggen.

De tafelbladen zijn te combineren met mooie RVS of ijzeren onderstellen. Wij kunnen, in de combinatie met het tafelblad, verschillende modellen in RVS aanbieden.

 

 

20151013_120353-WOONLOODZ 20151112_131931-WOONLOODZ 20151112_140040-WOONLOODZ 20151204131427 s-l500 bowling-old-for-website s-l1600 post-19705-Big-Lebowski-Selfie-the-dude-J-TOjW

bowling-1-1bowlingbaan in de sloop

glans-lakhoogglansepoxy-pulak

 

 

 

 

 

Tafel met een natuurlijke look. afgewerkt met een matte hardwax (ook natuurlijk of kunstmatig verweerde bladen)

bow-dubbelpootbowling-hardwax

 

 

 

Ook salontafels! hieronder een aantal van ons eigen modellen als voorbeeld:

Bij de getoonde salontafels maken we gebruik van de zogeheten “hairpin table legs” Meer informatie kunt u hierover vinden op de website onder het het kopje inspiratiebron.

IMG_0925

IMG_0879IMG_0926

 

 

 

 

 

IMG_0933 IMG_0927

unnamed (1)

 

 

 

 

 

 

IMG_0919

IMG_0920IMG_0922

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blad-Batterinnk2 designtaefl industrieel maple massief

Tags: , , , , , , , , , , , ,